Inschrijvingen 2023-2024

NIEUW INSCHRIJVINGSSYSTEEM

Ongewijzigd: De laatste jaren merken we binnen onze groep een sterke toename in het aantal leden. Om onze activiteiten verantwoord en kwalitatief te houden, waren we drie jaar geleden genoodzaakt om een ledenstop door te voeren. Ook dit jaar geldt er een ledenstop en ditmaal voor meerdere takken. Vorig jaar begonnen we met het online inschrijfsysteem. We hebben gemerkt dat dit efficiënter werkt, waardoor we dit jaar opnieuw dit systeem hanteren.

HERINSCHRIJVING VOOR BESTAANDE LEDEN

Bestaande leden worden sowieso opnieuw toegelaten mits je voor 1 september 23:59 je herinschrijving in orde maakt. Je ontvangt voor ieder ingeschreven lid een email met meer informatie. Gelieve contact op te nemen met secretariaat@smaf.be indien je geen email hebt ontvangen.

INSCHRIJVING VOOR NIEUWE LEDEN MET BROERS OF ZUSSEN OP SMAF

Nieuwe leden met broers of zussen op SMAF kunnen zich inschrijven tot 1 september 18:00. Het tijdstip van de inschrijving bepaalt de volgorde op de inschrijvingslijst. De laatste jaren merken we binnen onze groep een sterke toename in het aantal leden. Broers of zussen van bestaande leden krijgen voorrang op hun inschrijving. Er wordt gekeken of er plaats is. We brengen u zo snel mogelijk op de hoogte of de aanvraag al dan niet is goedgekeurd.

INSCHRIJVING VOOR VOLLEDIG NIEUWE LEDEN

Nieuwe leden kunnen zich inschrijven vanaf 3 september 18:00. De inschrijvingslink hiervoor volgt nog. We geven voorrang aan leden die op fiets- of wandelafstand van de lokalen wonen. Daarom geven we voorrang aan iedereen die in stad Hasselt woont.

VEELGESTELDE VRAGEN

Maken jullie gebruik van een wachtlijst?
Neen, wij denken dat we op deze manier leden binden aan onze scouts zonder dat we kunnen beloven dat ze ooit lid bij ons kunnen worden. We laten leden die we niet meer kunnen toelaten liever kennis maken met andere scoutsen uit ons district:

Gemengde scouts:

Enkel voor jongens:

Enkel voor meisjes:

FAQ

Hoe wordt er bepaald hoeveel leden er toegelaten worden?
We proberen zo weinig mogelijk leden te weigeren. Er wordt rekening gehouden met een evenwichtige verdeling tussen jongens en meisjes en de spreiding van eerste-, tweede- en derdejaars. Dit jaar geldt er echter een ledenstop in verschillende takken, omdat we de vergaderingen verantwoord en kwalitatief willen houden.

Waarom worden er niet meer leden toegelaten in opgesplitste takken?
Onze infrastructuur laat niet toe om onze groep uit te breiden met extra volwaardige takken. We splitsen bepaalde takken op om een kwalitatieve werking te kunnen behouden, maar het aantal leden kan dus niet mee stijgen. Bovendien zullen we, met de doorstroom van de jongste leden in het achterhoofd, in de problemen komen met de leiding aantallen in de toekomst.

Mag mijn kind eerst proberen?
Zoals andere jaren mogen leden eerst drie keer proberen alvorens het inschrijvingsgeld te betalen. Leden moeten vanaf dit jaar wel al vooraf ingeschreven zijn voordat ze komen proberen.