Uncategorized

By on juli 20, 2017
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Welkom bij Scouts SMAF Hasselt!

–> Vanaf nu ook te bewonderen op Instagram: “scoutssmaf” <–

Belangrijke mededelingen over het scoutskamp!

Beste ouders,

We hebben een sterk vermoeden dat jullie zonen en dochters stilletjes aan aftellen naar het kamp. Al het materiaal wordt klaargestoomd en de kampvoorbereidingen zien er veelbelovend uit! We kijken er dan ook naar uit om jullie donderdag 20 (oude takken) of maandag 24 (jonge takken) juli te mogen verwelkomen op een van onze kampterreinen.

Graag overlopen we nog enkele belangrijke topics:

1) Droge slaaptenten gegarandeerd

SMAF is een grote scouts met veel leden en leiding. Op kamp hebben wij dan ook veel tenten nodig. Aangezien de aankoop van tenten een grote investering is, vraagt het tijd en veel financiële activiteiten om hierin zelfvoorzienend te worden. SMAF beschikt reeds over een mooie collectie patrouilletenten, fouragetenten, kleine shelters, grote shelters en GPS’en. Helaas kunnen wij nog niet al onze leden te slapen leggen in onze eigen tenten. Daarom proberen wij ieder jaar beroep te doen op de ULDK (Uitleendienst Kampeermateriaal) om aan voldoende slaaptenten te geraken.

We kunnen jullie bevestigen dat wij via de ULDK 5  seniortenten (voor de kapoenen) en 15 patrouilletenten hebben kunnen bijhuren waardoor we iedereen kunnen garanderen dat alle slaaptenten lekvrij zijn.

PS: Door de succesvolle fuiven en activiteiten georganiseerd door de leiding en het Beschermcomité hebben wij dit jaar twee nieuwe patrouilletenten kunnen aankopen.

2) SMAF kledij te koop bij vertrek

Donderdag 20 en maandag 24 juli zal er de mogelijkheid zijn om SMAF kledij te kopen bij vertrek aan de parking van de Alverberg. Een overzicht wat er allemaal verkrijgbaar is:

  • SMAF-sjaaltje :  € 8
  • SMAF-T-shirt : € 12
  • SMAF-trui : € 20
  • SMAF-topje : € 10
  • SMAF-fluovestje : € 6,5

Let op! Er kan bij ons enkel cash betaald worden.

Andere scoutskledij zoals ondermeer een hemd, short of rok kan u verkrijgen bij de Hopper (Vredestraat 6, 3500 Hasselt)

3) Controleren op luizen bij vertrek

Op een kamp wordt er samen geravot en wordt er met 10 personen in een tent geslapen. De ideale omgeving voor luizen om zich lustig te vermenigvuldigen en te verspreiden naar andere hoofden. Om dit tegen te gaan vragen wij om jullie lieftalige zoon of dochter op luizen te controleren alvorens we op kamp vertrekken.

4) Respect voor de natuur

Als scoutsgroep zijn wij uiteraard zeer actief in de natuur. We vinden het dan ook belangrijk om onze leden hier respectvol mee om te leren gaan. Daarom vragen wij jullie vriendelijk om in de mate van het mogelijke ecologische zeep en shampoo (bv. Ecover) mee te geven aan uw zoon of dochter. Ook als leiding kopen wij zo veel als mogelijk ecologische producten aan (bv ecologisch afwasproduct) om ons kampterrein op een correcte manier achter te laten.

5) Communicatie

Om op kamp helemaal back to basics te gaan, laten wij het niet toe dat leden een smartphone / gsm gebruiken op kamp. Wij willen compleet focussen op sjorren, bosspelen, kampvuren maken, driedaagses wandelen en teambuildingactiviteiten zonder enige vorm van elektronische apparatuur. Uiteraard zijn wij niet afgesloten van de buitenwereld en is de leiding steeds bereikbaar. Bijhorende contactgegevens staan in het kampboekje alsook op de volgende pagina.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_pinterest][/vc_column][/vc_row]
TAG

LEAVE A COMMENT

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro